Vág, nem vág | ritaritmia

Vág, nem vág

Azt mondom, vágjon csak bátran. Szembeszáll velem, nem, bátran biztosan nem. Jól teszi. Semmiből nem lehet valamit csinálni.

Haj marad annyi, amennyi. Nem mondom, hogy hazavág az info annál is inkább, mert a fickó elévág annak, hogy tönkrevágja a nem túl izmos önbecsülést bennem. Annyit csinál, hogy elővág, de ígéri, egyszer majd meglesz az a sok is, amire most annyira vágyom. Hiszek neki, és várok.

Várni egyébként annyira jó tud lenni, ha várni érdemes dolgot várok. Ez viszont ritkán vág egybe, így csak vársz csomószor a nem tudod mire. Azt hiszed, ha rávágod rögtön, igen, ez az, amire igazán érdemes, majd még úgy is lesz. Hát nem, és akkor nézel zavaros fejjel. Agyonvág könnyen egy nem.

Végigvágod magad az ágyon, elsőre azt veszed elő, aki átvágott, aztán egészen odáig jutsz, hogy ketté van vágva az élet. Lánykorodban ilyenkor jönnek a fényképek, vagdosni kezded, belevágsz, idevágsz meg oda, de többnyire úgyis arra fut ki, hogy levágd róla, és akkor megnyugszol kicsit.

Később már nem elég egy fényképen bosszút állni. Miután alád vágtak párszor, bevágtad a leckét, hogy bosszúval, édesem, ugyan. Nem mész semmire. Hátravágod a hullámos, szép, hosszú hajad, és hagyod a szélnek, és csak neki, hogy szembevágjon.

Levezetésképpen megvágod a krumplit, mellévágod a húst szeletbe, összevágod kockára a gyömbért, televágod a fazekat mindennel, mielőtt szétvágsz valakin, aki kedvesen ott áll melletted. Vagy előszeded a várni jó esetet, és nem emlékszel még csak véletlen se arra, amire várni jó volt, aztán meg nem.

Találunk magunknak várni valót. Előjött a ma már egyre inkább ismeretlen sztori, hogy anno a seregben. Nekivágunk hát a centinek. Félbe kellett vágni pluszban egy másikat, nem is félbe, hatodba, hogy meglegyen a százhetvenöt. Van, hogy félreváguk, hiába mondtuk, hogy sorba vágjad. Olyankor egy napot kihagyunk vagy talán kettőt, ha túlvágtunk nagyon.

Néha meg az merül fel, keresztülvág rajtad, mint egy halványkék villanás, és elkezded várni, hogy hátha sikerül a rendszert helyrevágni, még inkább újravágni, mert egy új rendszer kéne, és akkor, pontosan akkor mondjuk valami közbevág neki, lelkiismeret, felismerés, nevezzük bárhogy, és széjjelvágja, miszlikbe az addig működött rendszert, hogy mindig te vagy a hülye.

Felvág, visszavágok, odavág, hozzávágom, utánam vágja. Közbevágok: elvágni végleg minek. Jóvá kéne vágni, még ha nem is létezik olyan.


Itt szólhat hozzá

VÁROM A HOZZÁSZÓLÁST

(Az email-címet nem teszem közzé.) A kötelezően kitöltendő mezőket a * karakter jelöli.

  • Oldalak

  • Fotóalbum

  • Levél

  • Keresés