Általános

A gyengeség mámora

A gyengeség mámora mélyebb és tartósabb az erő mámoránál.
/M.L./

Még 27-én kaptam egy elkésett üdvözlőlapot. Aznapra virradóra terhes lettem. Furcsállottam, milyen csepp, kicsi a hasam, de nincs abban semmi szokatlan, az eddigieknél is így volt. Mondjuk közelítve a szüléshez nyomasztóan picinek tűnt, még az is felmerült bennem, hogy elhalt, de éppen akkor megláttam az apró kis talpát. Mint ahogy animált filmekben kitüremkedik a babaláb, láttam sarkat, talppárnát és az öt ujjacskát a hasamon át.

Slime-hoz tudnám magamat hasonítani, és azt, ahogy végbement. Talp után előlépett a lábszár, aztán akár egy Átkelés az üvegen, előkerült lassan az egész test. Megszületett, hogy úgy mondjam, egy kisgyerek. Fiú, mi más, drapphajú, két évnél nem sokkal idősebb. Simogattam azt a matt haját, nem nézett rám, játszottam a feje búbján. Most el is búcsúzunk tőle, életrajzírói, ha lesznek, valószínűnek fogják tartani, hogy az első évek éppoly eseménytelenül múlhattak, mint a későbbiek.

Aki álmában várandós – így az álomfejtő -, az a valóságban terheket visz, és fáradságos úton éri el célját. A szülés az álomban a legritkább esetben jelent valóságos gyermekszületést, inkább az újrakezdés lehetőségére hívja fel a figyelmet, melynek során a személyiség, fejlettségét tekintve, magasabb szintre kerülhet.

Nem kívánok több gyereket. Mégis egy ideje előkerülnek álmaimban mindenféle bébik, úgy ölelni csak, és szívni a szagukat. Most áll össze, hónapok után, teher, út, változás. Az én változásom. Személyiség meg fejlődés meg magasabb szint ugyan eléggé gyanús. Próbálok azért hinni, kikeveredhetne belőle valami megnyugtató.

A lap érkezése napján megvettem a Mérgező szülőket /S.F./, és olvasni kezdtem, milyenek vagyunk. Enyhe pánik ült rajtam, ezért elhatároztam, magammal kezdem, és megcsináltatom a tesztet a legnagyobb fiammal. Aztán csak lapoztam balgán, bénán, a végét akartam. “A War Games című filmben az amerikai kormány egyik számítógépét arra programozták, hogy robbantson ki egy globális atomháborút. A komputer átprogramozására tett minden kísérlet hasztalan. Az utolsó pillanatban azonban a számítógép magától leáll, és azt mondja: Érdekes játszma. Csak úgy lehet megnyerni, ha nem játsszuk.

Kisfiam Tarot kártyát kapott az új évben, kirakta nekem zűrös kérdésemre a kelta-keresztet. A megoldás az lett, hogy Az Állhatatosság/Az Erő – Céltudatosság. Szóval nem bízom a véletlenre, kiderítem, miről van szó. Keresek magamnak egy megölelhető babát, és alaposan kihasználom a sanszot. Túl fogok csordulni puha kis talpától, savanyú tejszagától, a nyálas gőgicsétől. Aztán meglátjuk, hogy csak a nagymamaság vágya liheg a nyakamba, vagy tényleg a személyiségemmel fog valami előfordulni.

Leave a Reply

(Az email-címet nem teszem közzé.) A kötelezően kitöltendő mezőket a * karakter jelöli.