Általános

Volt egy tánc, mindig van

Meg kell nézni öt filmet, nagyjából ez az arány, ledarálsz ötöt, aztán jön az az egy, amiért érdemes. Persze nem figyeled, nem számolsz, hogy most épp hol tartasz, én se számoltam, csak volt egy estém. Belelapoztam az Estbe, van-e valami új, volt egy szerelmes dolog, beleszeret a csaj a szomszédba. Elég tipikus, gondoltam, jó lesz, hívom a barátnőmet, szomszéd-affér náluk is volt, mondom, tipikus. Tetszett neki előre, az emberek szeretik, ha célba találják őket, pláne ha szerelmesfilm.
Vittem két almát, kifényesítettem szalvétával, hogy csillogjon a piros oldala. Úgy terveztem, hogy sajtos perec, harapjuk hozzá az almát, nosztalgikus. Régen kiflivel csináltam, rögtön a sütödéből hozták a suliba műanyagládában, ha nem volt túl hideg odakint, szünetig ki se hűlt. Tanulók csinálták, szabályos, rajzolt kiflik, volt köztük pár elszerencsétlenkedett. Nem sodorták meg rendesen, kipördült, ellapult a sütőlemezen, talpa lett, nyilván az a kettes, mert bukásra álló kiflit nem hiszem, hogy árulni lehet. Direkt a ketteseket kértem, összeszedte a talpuk a sót meg a sok köménymagot.
Nem volt perec, maradt a nachos, sose én rendelem, irritál, ahogy kiejtem, kával, csével, akárhogy, a barátnőm veszi, dupla tartályos óriás adagot. A jalapenoból is duplát kérek rá, adják bőkezűen, nem mindenkinek kell, gondolom, marad belőle csomó felesleg. Abban meg az a jó, amikor a nachost eláztatja a paprika leve. Tényleg klassz az a szomszéd fickó, a csaj pedig bűbájos, topis, izzad, csillog a feje. imádom, amikor nincsenek formára igazítva a szereplők. A férj szakmányban süti a csirkéket, hiába dörgölőzik hozzá a lány, csak a csirke számít. Ha szabad a sütő, csinálhat a csaj muffint, csinál is, nézi az üvegen át a kapszlikat, mint aki feladta.
Aztán elkeveredünk a vurstliba, pörög a színes világ, lobog a haj, fénylik a zsíros homlok, a szomszédok szépen egymáshoz koccannak. Szól a The Buggles, akárki megkívánhatja, titokban ülni körbeforgón, minden annyira friss és bizsergető, annyira új és vonzó, teljesen bevadulsz, kell neked, ez kell neked, utoljára mikor éreztél ilyet, nyúz a lelkiismeret, de belemész, kell ez a tánc. Durva, amikor lekapcsolják a mókát, nem is kapcsolás ez, lecsapják az áramot. Véget ér a zene, kihűl a fény, megint sülnek a muffinok, csak épp a sütő más. Ugyanaz az ablakon bebámulás.
Nem beszéljük meg, mi a tanulság. Inkább eszünk a Guruban egy palacsintát, kókuszos-nutellás. Nekem csak annyi a problémám, hogy most akkor tényleg megnézzek-e négy filmet rohadt gyorsan, vagy mehetek egyből a Djangora. Szerintem bevállalom, nem muszáj saját szabályaidba beleragadni feltétlen.

2 Comments

Leave a Reply

(Az email-címet nem teszem közzé.) A kötelezően kitöltendő mezőket a * karakter jelöli.