Általános

A végének a vége

A legutóbbinál azt mondtuk, oké, nem lesz könnyű megoldani, volt valami alapvető nehézség a kapcsolatunkban, de megoldjuk, hogy még mielőtt bekövetkezik, nekivetkőzünk egymásnak rendesen. Hogy hol, az elég kérdéses volt. Addig taktikáztunk, míg majdnem elszúrtuk a napot, azt hittük, van még negyvennyolc óránk, nem volt. Komolyan vettük a fenyegetést, és örültünk, hogy leveszik a vállunkról a terhet, döntenünk kell. Jól, szarul, nem ennek volt jelentősége, a döntést nem kívánta egyikünk se a háta közepére. Nem lett vége, megúsztuk, minden maradt a régiben, a délelőtt viszont világrengető volt a barátnőm üres albérletében.

Megtervezhetnék pár dolgot, néhány apróság, amit mindenképp szeretnék. Ezeregy film, könyv, étel, azért se vettem meg, hiába könnyen lerendezhető, intelligens ajándék, mert eleve frusztrált. Mi az, hogy el kell olvasnom, megnéznem, satöbbi, mielőtt meghalok. És mi van, ha nem sikerül mind az ezeregyet kizárt. Hát még így, hogy a maják, hetvenegy nap, az mire elég. Persze elhatározás kérdése, tekerhetsz bele valami finom kis csavart, és ezzel megváltoztatod. Nem megváltod, megváltoztatod. Eddig például tényleg nem érdekeltek a születésnapok, innentől nagyon nem mindegy, kinek mikor szakad el. Hány éves is leszel, mindig azt mondod, a tested olyan, mint egy százévesé. Velük mi lesz, kiknek nevük a ruhájuk, fejüket szárnyuk alá rejtik, visszabújnak álmaikba. Jól teszik, bújjunk csak el, legyen ez a terv.

Mindenki tud százéves lenni, én negyvennégy leszek. Nézem a világvégét a neten, megint egy állat. Úgy kezdődik, hogy És megtörtént, amire senki sem számított. Szép, szabályos világvége van megformálva képileg. Megy a videó, várom, ebből meg mi lesz, miről maradtam le megint, hogy nem tévézek meg nem olvasok híreket. Már romba dőlt egész Budapest, vannak jó nagy hasadások az aszfalton, aztán egyszer csak Webgalamb emailmarketing szoftver. Lenyűgöz, kimondom, mondd ki, verssornak megteszi, annyira dallamos. Csalódtam persze, az ablakomból messzire ellátok, amott is állnak még a házak, és hát a net, minimum akadozna, ha tényleg történt volna valami. De nem történt. Sose történik.

/ 71 nap 15 óra 23 perc 05 másodperc, megjelent az Eső című lap 2012/4. számában/

Leave a Reply

(Az email-címet nem teszem közzé.) A kötelezően kitöltendő mezőket a * karakter jelöli.