Általános

Merengés partvonalakon

Noir Désir, elképzelni nem lehet tökéletesebbet, szakasztott Le Vent Nous Portera, pedig Anglia. Hűvös tengerpart West Wittering mellett, ahol fúj a szél, ha kell, ha nem, és pulóver nélkül egy tapodtat se. Sőt nemhogy egy laza kardigán, de muszáj vastagon polár.

Úgy készülünk, nyilván átverődünk, és nem lesz napsütés, ahogy ígérték, úgy van, tényleg mást se nézünk óránként, mint az időjárásjelentést. Kivonulunk a tengerpartra mind, csak pár órára tervezett a túra, nem értem, minek muníció két hét túlélésre.

Plédek, halomban szendvicsek lesz a fedezékem, védelmükből nem akaródzik kiszállni, hiába apály és csupasz dűnecsíkok. Mégis sétálni indulok, az ég teljes biztonsággal szürke, de langyos lett a szél, bánom, hogy nem szoknyában vagyok. Lágy, vajszín ruhában, mint a nő a Youtube videon.

Kedvenc zenémet hallom, nem zavart sose, hogy francia, szerettem rajta sírni, és most tessék, a part pont ugyanolyan, és hozzá a fiam, várat épít, míg én ledőlök a homokban. Megőrzöm, csupa gyönyörű kép, csak este veszem észre, elállítódott az idő.

~

Van egy herceg, the March a Duke of Richmond ágon, annak van egy háza, körülötte földek, reptér és rallypálya. Évente egyszer gyerekeket hívnak az elzárt, különös világba, építse meg ki-ki a maga gépét, húzzon sisakot és kesztyűt, mint az egészen komoly versenyzők.

Nem kellett sok hozzá, hogy bekússzon egy mozi, abban ilyképpen bütyköltek kisautókat fából, csak itt igazibbat, mert bele is ülnek. Lélekből nyomják, küzdenek keményen, majd belehalnak az izgalomba. A kordonon túl dédpapáig bezárva komplett családok szurkolnak, döntik magukba a kávét és a sörüket.

A srácok végeérhetetlen várnak, kezdődjön a következő futam, sorban, egymás után, szemergő esőben többszáz elemista. Kezüket ráteszik a másik bukósisakjára a startpillanatban, érezni, hogy a másik vele van. Jó volna a türelmet és tűrést, a segítést ellesni, főleg azt, ahogy játékban a felnőtt a gyereket felnőttnek tekinti.

Fogja magát Rolls Royce, egy hűtőrácsot lekap a polcról, méretre szabja, hogy a járgány orrán valódi nikkel ezüstje verődjön vissza. Mindegy, az oldala szalma, pet-palack vagy ponyva, a lényeg, megcsinálni együtt valamit. Amaz ott Pinewood volt, ez meg itt a Goodwood, jobbá lesz tőle az ember on the whole, az biztos.

Leave a Reply

(Az email-címet nem teszem közzé.) A kötelezően kitöltendő mezőket a * karakter jelöli.